Kiemelt bejegyzés

Arbeitslosengeld - Munkanélküli segély

Akkor vagy jogosult munkanélküli segélyre, ha a következő feltételek adottak: Nincs munkád. Előtte legalább 12 hónapig munkaviszonyod v...

2018. március 30., péntek

Elektronikus adóbevallás - ElsterOnline

Az adóbevallás elég macerás dolog, de jelentősen megkönnyíthető az ElsterOnline elektronikus adóbevallási portál használatával. Az Elster három különböző csomagot kínál, a legkisebb teljesen ingyenes. Lehet ehhez még különböző könyvelési softwareket is vásárolni, 15 és 40 Euro közötti áron.
Az alapcsomag ingyenes, a feltöltött adatokat kódoltan tárolja. A 44,99 eurós csomaghoz egy USB-Stick is jár. Ez adatvédelmi szempontból biztonságosabb, az adatokat nem online tárolja, hanem a sticken. A legdrágább csomag az Elster-Plus nevű, 50 és 150 Euro között. Ez kínálja a legnagyobb biztonságot, és elektronikus adószámla lekérdezést is tartalmaz. Ehhez viszont aláírási kártya szükséges, ami a leolvasó készülékkel együtt tövábbi 40-160 eurós költséget jelent.
Bejelentkezés
Ha eldöntötted, melyik csomagot szeretnéd, add be a személyes adataidat. Ezeket a területileg illetékes adóhivatalhoz továbbítja a rendszer. Az Online-portálon történő bejelentkezéshez szükséges adatokat postán küldik (kb. egy hét az átfutás). Elektronikus igazolvány esetén erre nincs szükség, rögtön létrehozhatsz egy digitális aláírásmintát. Ezzel  online igazolod a személyazonosságodat és nem kell az adóbevallást kinyomtatni és postázni. Ezzel a digitális igazolvánnyal be tudsz jelentkezni a rendszerbe és el tudod készíteni az adóbevallásodat.

Az adóbevallás elküldéseHa van elektronikus igzolványod, nem szükséges az aláírás, az adóbevallás beküldhető az ElsterOnline-n keresztül is. A másik lehetőség az ElsterFormular használata, online kitöltöd az adatokat, végül kinyomtatod az adóbevallást amit aláírva küldhetsz az illetékes hivatalba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése