Kiemelt bejegyzés

Arbeitslosengeld - Munkanélküli segély

Akkor vagy jogosult munkanélküli segélyre, ha a következő feltételek adottak: Nincs munkád. Előtte legalább 12 hónapig munkaviszonyod v...

2015. október 13., kedd

Egészségügyi szakmák elismertetése

Az egészségügyi szakmák, mint a Pharmazeutisch-technischer Assistentin- elismertetését Baden-Württembergi lakcím esetén a stuttgarti Regierungsprezidiumnál kell kérvényezni az alábbi dokumentumokkal:

·         Német nyelvű önéletrajz az iskolai végzettségek és szakmai tapasztalatok felsorolásával
·         A végzettséget igazoló bizonyítványok hiteles másolata (csak német országi közjegyzői hitelesítést fogadnak el) és hiteles fordítása
·         EU-konform papír a 2005/36/EG rendelkezés szerint, ezt az Egészségügyi Minisztériumnál lehet beszerezni 25.000 Ft ellenében és ezt is le kell Németországban hitelesen fordíttatni.
·         Ha már volt valakinek munkahelye, a munkáltatótól egy írásos igazolás a munkatapasztalatról, tehát, hogy milyen pozícióban mettől meddig milyen tevékenységet végzett az illető. Ha nem volt még munkahelye, csak az index kellvagy az egyetemről egy igazolás, hogy milyen tantárgyakat, hány órában oktattak, szintén hiteles másolatban és fordítással.
·         Útlevél, vagy személyi igazolvány Németországban hitelesített másolata
·         Egy németországi bejelentett lakcímről szóló igazolás - ebből látják, melyik hivatal az illetékes az adott címre.
·         Nyelvvizsga bizonyítvány, lehetőleg Goethe B/2. Az elég egyszerű, azt csináltam még otthon, három év szorgalmas tanulás után. Ha elmész a Goethe intézetbe, felmérnek, és van remek nyelvvizsga előkészítőjük is.

Az elbírálás díja 150 EUR. Sajnos eltarthat egy-két hónapig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése