Kiemelt bejegyzés

Arbeitslosengeld - Munkanélküli segély

Akkor vagy jogosult munkanélküli segélyre, ha a következő feltételek adottak: Nincs munkád. Előtte legalább 12 hónapig munkaviszonyod v...

2017. június 26., hétfő

Hazautak repülővel

Karlsruhe-val kezdem, mivel itt lakom. Szerencsére innen nagyon jó közlekedési lehetőségek kínálkoznak. Két repülőtér is van a közelben:
Baden-Baden - Budapest vonalon a Wizzair kínál gazdaságos megoldást (jelenleg kedden és szombaton vannak járatok, kis csomaggal oda-vissza kb. 100 EUR), Stuttgartból pedig az Eurowings (minden nap vannak járatok, kis csomaggal oda-vissza kb. 160-200 EUR).
Wizzair foglalás:https://wizzair.com/#/
Eurowings foglalás: https://www.eurowings.com/de.html
A Baden-Airpark nagyon barátságos, családias kis repülőtér, sosincs tömeg, hosszú sorban állás. Jó időben, 8:35-kor indul a budapesti járat, viszont visszafelé nekem nagyon korai a 6:20-as budapesti indulás, ezért visszafelé inkább Eurowings járattal szoktam jönni Stuttgartig.

Münchenből a Lufthansával lehet Budapestre repülni (kis csomaggal oda vissza kb. 200 EUR). Debrecen be is van  már járat (Lufthansa).
Jegyvásárlás: http://www.lufthansa.com/hu/en/Homepage
Berlin - Budapest viszonylatban az Easyjet a legolcsóbb (Schönefeld repülőtér), kézi poggyásszal kb. 100 EUR oda vissza.
Jegyvásárlás: https://www.easyjet.com/en/
Hamburg - Budapest: Eurowings, kézipoggyásszal kb 200 EUR  (előre érdemes foglalni).
Düsseldorf - Budapest: Eurowings, jó előre (több mint egy hónappal korábban) érdemes foglalni.

A fenti árak csak tájékoztató jellegűek, egy hónappal későbbi időpontra végignéztem, mi a legjobb ajánlat a fenti légitársaságoknál.

Ha kettős háztartást vezetsz (van magyarországi háztartásod is, otthon a család és csak munka miatt vagy ideiglenesen Németországban), a hazautazás utiköltsége leírható az adóalapból, ajtótól ajtóig, tehát érdemes eltenni a számlákat, bizonylatokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése