Kiemelt bejegyzés

Arbeitslosengeld - Munkanélküli segély

Akkor vagy jogosult munkanélküli segélyre, ha a következő feltételek adottak: Nincs munkád. Előtte legalább 12 hónapig munkaviszonyod v...

2018. február 19., hétfő

Ha a gyerek tanköteles korba ér - tanulók külföldön

Ha a külföldön élő család gyermeke tanköteles korba kerül, és Magyarországon bejelentett címük van, a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC törvény szerint a külföldi tanulmányt be kell jelenteni a lakóhely szerint illetékes hivatalnál.
Amennyiben a tanuló már beiratkozott hazai iskolába, az iskola igazgatójának kell bejelenteni, hogy a tanuló külföldön folytatja a tanulmányait. A tanulónak a külföldi tanulmányok alatt szünetel a magyarországi tanulói jogviszonya. A másik lehetőség a magántanulói státusz kérvényezése. Ebben az esetben a magántanuló osztályzatait osztályozó vizsga alapján az az iskola állapítja meg, amelyikkel a tanuló jogviszonyban áll.
A nem befejezett tanulmányok is elismertethetők Magyarországra visszatéréskor, ennek feltétele a különbözeti vizsgák teljesítése. A gyakorlat szerint magyar nyelv és irodalomból, valamint történelemből kell különbözeti vizsgát tennie a tanulónak.

Bővebb információk erről a témáról itt olvashatóak:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése